Loading...O nama


Kompanija Čavkunović osnovana 1972 godine kao porodična firma. Nastala je uspješnom kombinacijom iskustva stečenog van granica bivše države, spremnosti na investiranje vlastitog kapitala i liberizacije zakonske regulative. Osnovna djelatnost, od samog osnivanja kompanije, je promet nafte i naftnih derivata. Kasnije na osnovnu djelatnost proširujemo u oblasti gradnje i prometa građevinskim materijalima.


Danas, Čavkunović - BP doo je složena kompanija koja u opsegu djelovanja obuhvata:


* Promet nafte i naftnih derivata, na veliko i malo
* Prijevoz naftnih derivata i rasutih tereta
* Promet iz oblasti graditeljstvo, kroz koncept građevinskog trgovačkog centra, i
* Ugostiteljstvo.

Čavkunović-BP doo svojom poslovnom filozofijom je usmjeren na zadovoljstvo svojih kupaca, zato u svojoj ponudi garantira europsku kvalitetu goriva i konkurentne tržišne cijene. 


Naše primarno ciljano tržište je područje Unsko-sanskog kantona, gdje smo u posljednjih 25 godina širili i razvijali, osim naše osnovne djelatnosti i ime koje je danas na ovom području sinonim za garanciju "Europskog kvaliteta goriva i dobre cijene".


U cilju kontinuiteta poslovanja i praćenja potreba tržišta Unsko-sanskog kantona izgradili smo vlastiti naftni terminal od 1.000 tona, koji nam omogućava ažurnu i brzu veleprodajnu isporuku ali i potrebne zalihe za nesmetan rad. 


U našem transportnom sektoru raspolažemo sa cisternama za tzv. "bijelu", nafta i benzin, i "crnu" robu tj. bitumen i mazut.


Kompanija još prometuje i motornim uljima svih vrsta, te širokom lepezom autokozmetike renomiranih proizvođača.


2016 godine osnivamo preduzeže Westal doo na konceptu Home & Garden centra, koje se bavi prometom materijala za gradnu i vanjsko i unutarnje uređenje doma i vrta. Koncept Home & Garden centra proširujemo asortimanom i nudimo preko 45.000 artikala u našim poslovnim jedinicama koje se nalaze:
* Home & Garden centar Sanski Most, ulica Bulevar VII korpusa bb,
* Home & Garden centar Bihać, ulica Banjalučka bb.


Home & Garden centri se prostiru na oko 4.000 m2 zatvorenog prodajnog prostora, i zavisno od sezone i godišnjeg doba između 30.000 i 45.000 artikala u svom asortimanu. Asortiman je kreiran da nudi širok izbor roba, po principu sve za gradnju i uređenje doma, prema sljedećim asortimanskim grupama:


* građevinski materijal,
* vodomaterijal i program,
* sanitarije i sanitarna oprema,
* keramike renomiranih svjetskih proizvođača,
* sve vrste roba za centralno grijanje,
* električni i ručni alati,
* rasvjetna oprema,
* bijela tehnika,
* mali kućanski aparati,
* zaštitna oprema (HTZ),
* boje i lakovi i 
* vrtni program.


U sektoru Ugostiteljstva Čavkunović-BP doo ima 3 moderna "Self-service" restorana koji su smješteni u Bihaću i Sanskom Mostu. U ponudi restorani imaju uvijek širok izbor svježe hrane.


U svakodnevnoj ponudi restorani imaju:


* tradicionalna bosanska jela,
* kuhana jela,
* sve vrste šnicli, 
* sve vrste jela sa roštilja,
* pizze,
* fast food program: hamburgeri i topli sendviči,
* domaća peciva i kruh, 
* sve vrsta salata
* dnevne menije

Na osnovu zahtjeva naših kupaca pokrenuli smo mogućnost iznajmljivanja i usluge cateringa, u kojema Vam po želji pripremamo hranu i dostavljamo sa svim potrebnim inventarom (escajg, tanjire, stolnjake i dr.). Sve usluge su fleksibilne i prilagođavamo ih prema Vašim željama.